Lean opleiding bij de Lean Management Academie

 

De Lean Management Academie (LMA) verzorgt ‘in-company’ opleidingen bij organisaties die Lean Management (gaan) doorvoeren. De opleidingen zijn altijd toegesneden op de vraag van de klant en de sector waarin men opereert. Dit betekent dat tijdens de opleidingen direct situaties en projecten uit de eigen dagelijkse praktijk worden aangepakt zodat de cursisten ook direct de opgedane kennis in de praktijk toepassen en het resultaat kunnen ervaren. Hiermee is de kennis van het continu verbeteren direct geborgd.

Certificering

Na afronding van een opleiding ontvangen de deelnemers een certificaat. Er kan tevens gekozen worden voor een internationale certificering. Hiervoor wordt een officieel examen afgenomen. Bij succesvolle afronding ontvangt men een internationaal erkend en geregistreerd certificaat.

Programma’s:

1. Lean Yellow Belt: de essentie van Lean leren

Met een Lean Yellow Belt certificaat is de deelnemer in staat kleine verbetertrajecten te leiden in de organisatie. De deelnemer leert de basis van Lean, workshops te faciliteren en processen in kaart te brengen. Op afdelingsniveau kan de deelnemer problemen analyseren, Quick Wins implementeren en verspillingen herkennen. De deelnemer weet beter hoe Lean werkt. 

Lees-verder_Lean-Yellow-Belt

2Lean Green Belt: Processen verbeteren

Met een Lean Green Belt certificaat is de deelnemer in staat verbetertrajecten te leiden in de organisatie. De deelnemer weet beter hoe ‘continue verbeteren’ binnen de organisatie te implementeren en te borgen. De deelnemer leert problemen te analyseren en blijvend op te lossen, workshops te faciliteren en Brown Paper sessies te leiden. Green Belts werken vaak parttime aan verbeterprojecten. Na de opleiding heeft de deelnemer competenties ontwikkeld om beter, makkelijker en met plezier verbeterprojecten te leiden. Lean kent voor de deelnemer geen geheimen meer.

Lees-verder_Lean-Green-Belt

3. Lean Black Belt: Processen perfectioneren

Met een Lean Black Belt certificaat is de deelnemer in staat grote verbetertrajecten te leiden in de organisatie. De deelnemer weet beter hoe ‘continue verbeteren’ binnen de organisatie te implementeren en te borgen. De deelnemer leert problemen te analyseren en blijvend op te lossen, workshops te faciliteren en Brown Paper sessies te leiden. Na de opleiding heeft de deelnemer competenties ontwikkeld om beter, makkelijker en met plezier verbeterprojecten te leiden. Lean kent voor de deelnemer geen geheimen meer.

Lees-verder_Lean-Black-Belt