Business Agility for Innovation & Transformation

Geplaatst op

Tijdens het World Economic Forum 2016 in Davos is besproken dat digitalisering de belangrijkste reden is voor het verdwijnen van meer dan de helft van de bedrijven in de Fortune 500 sinds 2000. De snelheid en impact van de (vaak disruptieve) veranderingen en de omvang en complexiteit van de eigen organisatie zijn een enorme uitdaging voor het management. De vraag is of men er klaar voor is om deze uitdagingen het hoofd te bieden?

  • 90% van de CEO’s verwacht een significante verandering in hun business
  • 82% van de CEO’s verwacht een hoge tot zeer hoge complexiteit in hun business

Slechts 50% van de CEO’s voelt zich echter voorbereid op deze verwachte veranderingen. Zou de andere helft van die bedrijven over een aantal jaren ook niet meer bestaan?

Logo digital revolution summitAansluitend op deze uitdaging heeft Jerry Heystee tijdens de Digital Revolution Summit 2016 in Amsterdam Arena een business agility sessie verzorgd. Door het adopteren van een agile operating model is het weer mogelijk innovatief en responsief te worden. Een voorwaarde is om succesvol om te gaan met de elkaar steeds sneller opvolgende veranderingen, zodat u verandering kunt realiseren in plaats van dat veranderingen u overkomen!

Kort cyclisch anticiperen op de dagelijks groeiende stroom aan beschikbare informatie en data is niet alleen een ICT uitdaging. Minstens zo belangrijk zijn de processen die het anticiperen mogelijk maken en de mensen (procesbewoners) die deze keten (waarde stroom) bemannen.Digital revolution summit

Deze waarde stroom (value stream) wordt gevoed met informatie die efficiënt en effectief ingezet dient te worden, om continu aan te sluiten op de vraag van de klant. De klant is diegene die behoefte heeft aan de juiste oplossing met de gewenste kwaliteit en op het juiste moment geleverd. Hij is bereid daarvoor te betalen omdat het voor hem waarde oplevert.

Mensen! Maken het verschil. Management! Kan dit versnellen door processen die nodig zijn voor verandering te faciliteren.

Lean Management Group ondersteunt u graag in het (weer) innovatief en responsief worden. Hoe? Neem contact op met Jerry Heystee (06-53374879) voor een oriënterend gesprek.