Excursie Unitron

Geplaatst op

Zien is geloven werkt zeker ook bij het implementeren van het lean denken en werken. Wial heeft op basis van haar marktvisie een heldere doelstelling voor de toekomst geformuleerd. Het lean denken en doen zal een belangrijke bijdrage moeten gaan leveren in de realisatie hiervan. Als onderdeel van het lean traject bij Wial heeft LMG de kernspelers van Wial mee genomen op excursie naar Unitron, een organisatie die al meerdere jaren succesvol lean toepast in haar organisatie.

Ontwikkeling, engineering, productie, distributie zijn van begin tot eind in eigen hand bij Unitron. Vanuit deze kracht ontwikkelen en produceren zij producten waarin elektronica een voorname rol speelt. Dit betreft vooral medische apparatuur en specifieke industriële producten. De marktbehoefte is wisselend en er staat een grote druk op levertijden. Daarom heeft Unitron samen met de klanten hard gewerkt aan het – met gewaarborgde kwaliteit – efficiënter maken van het totale productieproces. Hierdoor is het inmiddels mogelijk een bestelling van de klant nog de zelfde dag af te bouwen, te testen en uit te leveren. Het succes van lean manufacturing heeft Unitron zelfs gemotiveerd een soortgelijk proces te starten voor het order- en productieproces van onze overige producten.

Wial kijkt inmiddels terug op een inspirerende excursie waarbij Mario Steel van Unitron het goed georganiseerde proces met trots aan Wial heeft getoond. Zien is geloven!

www.wial.nl
www.unitron.nl

IMG_4077

IMG_4078