Lean Proeverij bij de NS

Geplaatst op

“Het is in Zwolle”, werd me verteld. Het ging over het geven van een workshop. Er was een vraag gekomen of we daar langs wilden gaan om 35 managers van de NS kennis te laten maken met de managementfilosofie Lean. Ik zeg bewust managementfilosofie omdat er nogal wat schimmige beelden bestaan over Lean.

Sommige tools kun je best eenmalig inzetten om een proces nieuw leven in te blazen, dan pas je Lean toe als methode. De échte kracht van Lean zit hem in een veranderde managementaanpak om samen met de medewerkers snel te kunnen bewegen. Want juist die wendbaarheid is nodig om de snel veranderende samenleving voor te kunnen blijven of op zijn minst bij te houden:

According to Darwin’s Origin of Species,it is not the most intellectual of the species that survives; it is not the strongest that survives; but the species that survives is the one that is able best to adapt and adjust to the changing environment in which it finds itself.’ (Megginson, ‘Lessons from Europe for American Business’,Southwestern Social Science Quarterly(1963) 44(1): 3-13, at p. 4.) 

Terug naar Zwolle. Het ging om een algemene indruk, kennismaking met de materie. De managers waren een hele dag bij elkaar en wij zouden na de lunch voor de groep staan, tot het einde van de middag. Je weet vast hoe dat gaat, een conferentie of training van een dag betekent dat het brein na de lunch in een soort quarantaine terechtkomt. Tenzij het programma dusdanig flitsend is dat niemand het zou wíllen missen. Zie hier de uitdaging van een trainer.

De Lean proeverij is bij Lean Management Group een uitgebalanceerd programma van 3 uur, waarin theorie en praktijk elkaar in snel tempo afwisselen. De balans tussen een aantal sheets (wij houden niet van ‘death by Powerpoint’), een paar filmpjes en genoeg persoonlijke activiteiten is belangrijk om de aandacht vast te houden. Dus begonnen we na een korte introductie met het ballenspel.

Het ballenspel is een korte simulatie waarin we met slechts zo’n 200 tennisballen en twee kratten de deelnemers kunnen laten ervaren dat je heel snel,  zonder langdurige vergaderingen, een (dienstverlenend) proces kunt verbeteren. Hilarisch! Wat een enthousiasme kwam er los uit deze groep managers.

Daarna hebben we hen praktisch op weg geholpen door voorbeelden te geven en verhalen te vertellen over hoe Lean de manager kan helpen. Het is gericht op verbeteren, versimpNS leanproeverij_fotoelen, versnellen, verhogen,… maar dan moet je de uitdagingen wel kunnen vastpakken. Vaak is dat stap 1. Kun jij als manager vastpakken wat er niet goed gaat? Is de cultuur zodanig dat men ‘fouten’ en knelpunten deelt en daarvoor wordt beloond?

De managers stelden goede vragen, waren aan het ‘proeven’ hoe zij deze receptuur vanaf nu in eigen keuken kunnen toepassen. Dat enthousiasme hebben wij aan het eind van de middag gekanaliseerd en hen met de nieuwe kennis laten kijken naar wat er bij hen goed gaat, wat er beter kan en wat daar voor nodig is. Niet onbelangrijk, als laatste een vraag die een belofte herbergt: wat zij zélf de komende tijd anders gaan doen.

De uitkomsten van deze managers delen wij natuurlijk niet met jou online, wel de feedback over onze workshop. Want, beter begint immers bij jezelf. Wij vragen altijd hoe men onze sessie heeft ervaren. Heel transparant, wat er goed gaat en wat beter kan. De twee uitersten:

TIP: “Ik heb de behoefte aan nog een specifiek voorbeeld van het toepassen van Lean in een organisatieonderdeel wat lijkt op dat van ons”.

TOP: “Super! Wat jammer dat het al voorbij is. Wat mij betreft hadden jullie hier de hele dag mogen staan”.

Dat voorbeeld komt er zeker aan. Wat een fijne groep. Open, leergierig, positief kritisch, behulpzaam, warm gastheerschap, gericht op samenwerking… De NS is jammer genoeg niet altijd even positief in het nieuws, wij laten graag deze mooie andere kant zien. Zo’n proeverij, dat smaakt naar meer!

Door Iris Vogt, Performance specialist & leadership strategist. Blikopener en drempelverlager bij transitie, transformatie en kanteling. Email: i.vogt@lmgroup.nl  LinkedIn