Lean Project Delivery

Geplaatst op

Lean Project Delivery!

Lean Project Delivery (LPD) is een afgeleide van Lean Projectmanagement en op dit moment een van de focus gebieden bij LMG omdat dit gezien wordt als de nieuwe best practice in projecten. Met LPD zijn enorme winsten in productiviteit en operationele kostenbesparingen te realiseren zijn. Met deze nieuwe aanpak realiseert men projecten met lagere totale levenscyclus kosten, hogere kwaliteit, minder risico’s, meer winst en een meer dynamische en collaboratieve werkervaring.

Steeds meer organisaties passen LPD daarom toe in hun projecten. LMG past LPD onder andere toe in complexe projecten van een farmaceutisch bedrijf (Wereldspeler). Dit doen wij onder andere met toepassing van Pull Planning (Last Planner system), valideren van aannames, verminderen van variabelen, kort cyclisch werken, Lean Commissioning, Lean leiderschap en natuurlijk het elimineren van verspillingen (ook wachttijd is LPD.jpgeen verspilling!).

Het enige mogelijke risico bij een implementatie van LPD is onvoldoende draagvlak  en/of beschikbaarheid van medewerkers. Er zal bewezen moeten worden dat Lean Project Delivery daadwerkelijk bijdraagt aan het succesvol behalen van (project) resultaten.Als de opdrachtgever investeert in de beschikbaarheid van het team is LMG in staat dit draagvlak tijdens een LPD workshop van maximaal 3 uur te realiseren.

Hoe? Onder andere met een aansprekende simulatie en harde resultaten vanuit andere grote projecten.

Neem contact op met Jerry Heystee voor meer informatie en de mogelijkheden van LPD voor uw organisatie.

06-53374879

j.heystee@lmgroup.nl