Lean verbetertraject bij productiebedrijf Wial

Geplaatst op

wial_logoLMG is ook in productiebedrijven actief, waaronder Wial B.V. in Etten Leur. Daar is onder begeleiding van LMG samen met de directie en leidinggevenden van Wial een Lean verbetertraject ingezet. Wial houdt zich bezig met het hechten en sealen van brochures en tijdschriften, het leveren van print en mail producties en het beheren van voorraden in combinatie met productverzending.

Bij de Lean Scan zijn de werkprocessen in de Productie, Logistiek en Administratie tot in de haarvaten onderzocht en zijn verbetertrajecten ingezet.

Het machinepark met folieverpakkingsmachines is gemonitord op performance. De verzamelde gegevens zijn in Pareto diagrammen verwerkt. Met de Pareto diagrammen kan je in één oogopslag zien waar de meeste winst te behalen valt in een Lean verbetertraject.

Pareto diagram Pareto diagram

 

Inmiddels zijn al een aantal verbeteringen doorgevoerd. De implementatie wordt stap voor stap uitgevoerd, waarna de verbeteringen opnieuw worden gemonitord. Uiteindelijk worden de behaalde winsten duidelijk inzichtelijk gemaakt en zal onder meer een besparing op de proceskosten worden gerealiseerd. Dit leidt voor iedereen tot meer voldoening in het werk.

Door Luuk van Croonenburg, Project Manager, Performance Improver, Lean projecten, emailadres: l.van.croonenburg@lmgroup.nl  LinkedIn