LMG verwelkomt Luuk van Croonenburg in haar team!

Geplaatst op

 

Luuk

De Post en pakket markt is nog steeds volop in beweging. Luuk heeft zich als zeer ervaren Project Manager en Business Improver in de afgelopen jaren gespecialiseerd in het optimaliseren van technische en logistieke processen in deze markt.

Als Lean Six Sigma specialist heeft Luuk een groot aantal opdrachten succesvol uitgevoerd en komt met deze kennis en ervaring het LMG team  versterken.

Hieronder één van zijn succesvolle opdrachten bij Spotta-PostNL, met een meer dan 100% resultaat verbetering!:

“Verbeter de netto machine output bij Spotta-PostNL”

Op de locatie van Spotta-PostNL was sprake van een capaciteitsprobleem. Het nieuwe machinepark bestaande uit 9 CMC samenvoegmachines presteerde ver beneden verwachting. In plaats van de gecalculeerde 12.000 setjes per uur werden 4.500 setjes folders per uur geproduceerd.

In de productie planningssoftware zijn veel “Lean” verbeteringen aangebracht, zodat sneller gepland kan worden en meer productie rendement wordt behaald. De machineperformance is in samenwerking met operators, de technische dienst en de leverancier aangepakt. Daarbij zijn meer dan honderd aanpassingen in de hardware en besturinSpottagssoftware van de machine gedaan. Voor het onderhoud zijn onderhoudsconcepten gemaakt en een onderhoudsstructuur geïmplementeerd. Er is nieuw documentatiemateriaal voor cursussen ontwikkeld en de operators hebben een extra opleiding gekregen. Het transportsysteem voor afvoer van de pakketten en de logistiek voor aan- en afvoer van bundels is ingrijpend gewijzigd waardoor de procesflow is verbeterd en ook een verbeterde onderlinge samenwerking van het productiepersoneel ontstond.

Uiteindelijk is het project opgeleverd met een netto output van meer dan 12.000 setjes folders per uur. Kortom; een gigantische rendementsverbetering en stabilisering van het productieproces!