Succes Lean on Glass Proeverij

Geplaatst op

Afgelopen week organiseerde Lean Management Group in samenwerking met 1minuut de eerste Lean Proeverij van het jaar. Het thema was hoe je Lean met Smart Technology kan combineren om resultaten te behalen. Zoals professor Jack van der Veen aangeeft wordt succes voor 75% door sociale innovatie bepaald en voor 25% door technologische innovatie. Het briljante van Lean is dat het juist is gericht op die sociale component. Het is een andere manier van leiding geven en mensen aansturen door ze te stimuleren zelf met innovaties te komen. 1minuut en LMG gaan samen voor 100%!

Met deelnemers uit diverse sectoren is het een zeer interessante avond geworden.

Na een korte presentatie van LMG en 1minuut is er een businesscase toegelicht waarbij met de inzet van de Google Glass in de productie bij internationaal kartonnage bedrijf Smurfit Kappa een significante productie verhoging is gerealiseerd. Vervolgens mochten de deelnemers de allernieuwste Smart Glasses zelf uitproberen en ervaren hoe dat werkt. Dit leverde allerlei ideeën op bij de deelnemers hoe je Smart Glasses kan inzetten in procesverbeteringen met behulp van de Lean filosofie.

En dit vergezeld van een lekker hapje en een drankje (het is tenslotte een proeverij) op top locatie Bravo24, hét skydive centrum in Roosendaal.
Een geslaagde avond dus, waarbij creativiteit, ideeën uitwisselen en connecties maken centraal stonden.