Voorhoede Surplus

Geplaatst op

In maart 2013 gaf Surplus Zorg de opdracht aan LMG om de Lean training en coaching in Rayon Moerdijk / Roosendaal te verzorgen. Die opdracht was gebaseerd op de zeer positieve ervaringen van Thijs van der Feen en Conny Overmars in de Masterclass Lean in de Zorg waaraan zij in 2012 deelnamen, ook verzorgd door Lean Management Group.

In genoemde opdracht heeft LMG in 2013 8 managers van het Rayon West opgeleid in Lean Management en daarbij ook het aspect van teambuilding van de opdracht goed ingevuld. Gaandeweg de training heeft LMG alle managers gecoacht bij het uitvoeren van de door hen gekozen cases die zij zelf ter hand namen in hun eigen team.

Wat men al als vanzelfsprekend heeft meegenomen na die intensieve middagen en coaching is dat Lean management een sterk managementfilosofie is om continu te verbeteren met respect voor mensen en betrokkenen, gericht op verhogen van de waarde die werkprocessen leveren aan (interne en externe) klanten door teams en leidinggevenden zich te laten ontwikkelen tot zichzelf-organiserende eenheden die steeds beter weten hoe ze verbeterkansen moeten vinden en oplossen.

De rayonvertegenwoordigers krijgen nu de taak om lean management “te verspreiden” binnen het eigen rayon. De kwaliteitsadviseurs zijn sleutelfunctionarissen en kunnen een bredere taak krijgen aangaande lean management bij Surplus. Deze managers gaan samen de Lean Voorhoede vormen bij Surplus. LMG is gevraagd om deze voorhoede te gaan trainen en coachen in afstemming met het project zelforganiserend werken.