X-Matrix Bilfinger Tebodin

Geplaatst op

Jerry Heystee is sinds kort als CI adviseur verbonden aan het vooraanstaand Bilfinger Tebodin Consultants & Engineers, een internationaal opererend advies- en ingenieursbureau. Een van de onderwerpen waar hij zich mee bezig houdt is effectieve strategie-executie. 

Bilfinger Tebodin heeft bewust gekozen voor de implementatie van Lean in de organisatie middels het Continuous  Improvement Program (CI). De X-Matrix gaat hen verder helpen in het (continu) verbeteren van hun strategie-executie.

De X-matrix is een beproefd gereedschap om organisatiedoelen op de lange- middellange- en korte- termijn met elkaar te verenigen. Policy deployment heet dat in vaktermen; Hoshin Kanri als u de voorkeur geeft aan Japans.

Nu is de invoering van de X-Matrix geen doel op zich, maar een proces met vele voordelen. Dit proces garandeert namelijk dat alle werknemers binnen een organisatie de doelen, processen en gestelde kpi’s begrijpen (op voorwaarde dat u bij elke stap de juiste mensen betrekt). De verbinding van doelen met dagelijkse activiteiten zorgt ervoor dat iedereen begrijpt welk steentje hij bijdraagt aan het grote geheel. Dat resulteert in gemotiveerde medewerkers en een organisatie met impact.

Neem contact op met Jerry Heystee om te bepalen wat de X-Matrix voor uw organisatie kan betekenen. 

Jerry Heystee MBA, managing partner LMG 

06-53374879